Zaterdagnamiddag werd onder massale belangstelling het vernieuwde kerkplein in Lille officieel geopend.Burgemeester Paul Diels gaf een gedetailleerd overzicht van idee tot de uiteindelijke uitvoering van de werken.




Kris Breugelmans, schepen van openbare werken en plattelandsontwikkeling, en tevens vertegenwoordiger van "Leader Regio Midden-Kempen beweegt !" benadrukte vooral de rol van Leader dat voor een subsidie van 100.000 euro gezorgd had.

Rosette Dillen, voorzitter van Heemkundige Kring Norbert De Vrijter, verklaarde het verschil tussen de legende en de historische feiten, waar nog heel wat zoekwerk moet verricht worden.  Ann Van Mechelen, schepen van cultuur, sloot het rijtje sprekers af.

De Koninklijke Fanfare Vermaak en Kunst zorgde voor de muzikale ondersteuning o.a. tijdens een slideshow die de legende illustreerde en het officiële gedeelte.

De eer om het lint door te knippen viel burgemeester Paul Diels te beurt, met de onthulling van het standbeeld De Krawaten.   Het event werd  'afgewerkt' met een glaasje heerlijk Krawatencrossbier.

Redactie en beelden Frans Geens / Nnieuws